Hopp til hovedinnholdet

Er det vanskelig å ta et fag som privatist?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hvilke skoler tilbyr psykologi som valgfag på vg2 og vg3? Helst i Aust/Vest-agder. Har sett på flere skoler, men finner det ikke. Hvis ikke det er skoler i nærheten så vurderer jeg å gå opp som privatist, er det veldig vanskelig? Må det gjøres utenom alle andre fag?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi har dessverre ikke noen oversikt over hvilke skoler som tilbyr hvilke programfag. På de fleste skoler kan også tilbudet variere noe fra år til år. Kontakt gjerne de aktuelle skolene direkte for å få svar på det du lurer på. Husk at du bare kan søke på skoler i ditt hjemfylke, i tillegg kan hjemfylket ditt ha egne regler for skolevalg.

Det er alltid krevende å studere et fag helt på egen hånd, men det er selvsagt individuelt hvor vanskelig det oppleves. Sett deg gjerne inn i læreplanen for å danne et inntrykk av hva som kreves. Som privatist går du kun opp til eksamen, utenom andre fag. Hvis du består eksamen kan du slippe et programfag neste skoleår. Du kan lese mer om å være privatist i artikkelen nedenfor.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning