Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å jobbe på rigg eller båt, kan jeg det med styrmann/kaptein-utdanning? Hva slags stilling finnes på plattform, land eller offshore? Hva slags stilling kan jeg få som motormann?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går vg1 TIP og har tenkt og gå maritime fag vg2 og så to år i lære som matros. og videre utdanning på høgskole, og jeg ønsker og enten jobbe på rigg eller båt, er dette noe hinding med styrmann/kaptein utdanning? evt hva kan jeg bli som stilling på platform, eller land eller vanlig offshhore båt. men vist jeg går lære som motormann isteden for matros og gjør akkuratt det samme og blit maskinsjef hva stilling kan jeg da få på rigg, offshore båt eller kanskje land i senere fremtid.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så spennende at du har lyst å jobbe innen maritime fag!

Husk at du som oftest trenger generell studiekompetanse for studere på høyskole. Dette kan du ta i etter at du har fullført lærlingstiden din eller eventuelt etter Vg2. Snakk med rådgiveren din dersom du ønsker å ta påbygg til generell studiekompetanse tillegg til fagbrev.

Dersom du er interessert i å jobbe offshore burde du gå gå inn på nettsiden www.jobboffshore.no. Der får du en oversikt over alle yrkene som finnes offshore. Husk at det også finnes videreutdanningsmuligheter på det som heter fagskole, da trenger du ikke generell studiekompetanse, men fag- eller svennebreb. Nautisk fagskole kan for eksempel være interessant for deg. Sjekk også ut nettsiden for opplæringskontoret for maritime fag, kanske de kan kontaktes dersom du har spørsmål om videreutdanning og fagskole?

Jeg anbefaler deg også å søke opp alle yrkene du er interessert i på utdanning.no. Da vil du finne ut om du må ha generell studiekompetanse eller fagbrev for å søke de ulike utdannelsene. Der vil du også få informasjon over hvor det er mulig å jobbe med de ulike utdanningene.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning