Hopp til hovedinnholdet

Er det noen halvårsstudier som jeg kan søke på nå som begynner i Januar?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Er det noen halvårsstudier som jeg kan søke på nå som begynner i Januar?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er fint mulig å melde seg på enkeltfag og enkeltemner for vårsemesteret (fra januar), men det er nok ingen "ferdigpakkede" studier du kan begynne på. Finn ut om det er noen spennende fag du kunne tenke deg å studere, og prøv å kombinere.

Ved de fleste universitet og en del høgskoler så er det mulig å søke opptak som enkeltemnestudent. Det betyr at du kan melde deg opp i enkeltemner (gjerne med kun halvårig varighet) i fag/emner der det er ledig kapasitet etter at studenter som går hele program har valgt sine fag. Hvilke emner dette er snakk om kan variere en del, men utvalget pleier å inneholde litt forskjellig. I tillegg kan man som oftest ta emner som ex.phil og ex.fac.

Et enkeltemne er oftest på 10 studiepoeng, likevel kan dette variere. Det vanligste er å ta 30 studiepoeng i halvåret, men dette avhenger også av hvor mye kapasitet du har til å studere.

Kontakt det lærestedet du vil studere ved direkte, for informasjon om hvilke tilbud som finnes akkurat hos dem. Her kan du for eksempel lese mer om enkeltemner hos Universitet i Oslo: www.uio.no/studier/opptak/enkeltemner/

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning