Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg jobbe som hvis jeg studerer filosofi?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei hei. :D I det siste har jeg lekt litt med tanken om å utdanne meg som filosof. Jeg er veldig interessert i filosofi, og synes det hadde vært helt topp å ha en jobb som innebærer dette temaet. Jeg har noen spørsmål jeg gjerne ville hatt besvart som er relatert til dette. Hva slags jobber kan man få med en utdanning innenfor filosofi? Jeg leste på utdanning.no at flere blir grunnskolelærere, men jeg synes ikke det høres så veldig spennende ut. Men rådgiver eller universitetslærer virker riktignok ganske interessant. Hva slags andre jobber kan man få? Jeg lurer også på om det er mulig å studere filosofi i utlandet uten at det har noe å si for utdanningen. Har virkelig lyst til å bo i Canada en periode, og kanskje til og med flytte dit når jeg blir eldre :). Og så, til sist, lurer jeg på hva slags type karakterer man må ha for å komme inn på dette studiet. Er alt greit så lenge jeg fullfører videregående med generell studiekompetanse, eller har karakterene mine mye å si? -G14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har spennende planer!

utdanning.no kan du lese mer om å være filosof, hvor de jobber og hva slags utdanning som kreves. For å kunne studere filosofi må du ha generell studiekompetanse fra videregående skole, det kan du få på flere måter, les mer om det i artikkelen nedenfor.

Lykke til med valgene dine!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning