Hopp til hovedinnholdet

Kan man studere mytologi?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er utrolig god på mytologi, mest gresk men også romersk,persisk, og egyptisk.norrøn mytologi kan jeg om,men det interresserer meg ikke noe særlig.har skrevet masse stiler osv,og lurte på om jeg kan studere det?finner ingen støtte noen steder,så det er litt vanskelig...vil uttrykke kunnskapen min på en måte,men vet ikke hvordan. Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mytologi, som oftest norrøn - men også keltisk og antikkens mytologi - tilbys som delemner i studier både innenfor lingvistiske og historiske studier ved flere universiteter i Norge. Sjekk de enkelte studiestedene (universitetene) og skriv inn søkeordet mytologi, så kanskje du finner noe som er interessant for deg. Du kan ta det f.eks. som et delemne innen en bachelorgrad, men hvordan det kan organiseres får du best informasjon om ved å henvende deg direkte til studierådgiver på faktultetet som tilbyr opplæringen.

Husk at dersom du skal studere på høgskole eller universitet, må du ha generell studiekompetanse fra videregående skole først.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning