Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Vil jobbe med dyr i eksotiske land. Hvilke muligheter finnes det?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har utrolig lyst til å studere i utlandet, helst i eksotiske land som er i feks. Afrika eller Asia. Det jeg interesserer meg mest for er dyr, og drømmen er å få jobbe med dyr, og da tenker jeg først og fremst på dyr fra litt andre verdensdeler og ikke vanlige norske/nordiske husdyr. Er dette bare en håpløs drøm eller finnes det slike muligheter?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, jente 19!

Så spennende at du vil studere i utlandet!
Du kan f.eks. studere dyrepleie. Les mer om dette på denne siden. I Norge er studiet tilpasset norske forhold, og det tar 4 semestre. Utdanningen gir rett til tittelen høgskolekandidat og vil gi norsk autorisasjon som dyrepleier. I en del land er dyrepleierutdanningen lagt til videregående nivå og er dermed ikke et høgskolestudium. Hvis man vil utdanne seg som dyrepleier utenfor Norden er det viktig at utdannelsen er på bachelornivå for å kunne søke støtte fra Lånekassen.

Dersom du er interessert i å bli veterinær kan du lese mer på denne siden. Studiet er krevende og tar normalt 5 - 6 år. For å søke må du ha generell studiekompetanse og vanligvis utvalgte realfag. Studiet gir en grundig teoretisk innføring i akvamedisin, anatomi, biokjemi, ernæring, fysiologi, genetikk, klinisk biokjemi og patologi. Det er særlig første del av studiet som fokuserer på teori, men studiet innebærer også praksis. Det er også vanlig med et eller flere fordypningsområder. Kanskje du kan undersøke muligheten for å fordype deg innen mer eksotiske dyr, ved ulike læresteder.

Dersom du skal studere i utlandet må du ofte betale skolepenger i tillegg til bo- og levekostnader. Dersom du søker deg inn på en skole som er støtteberettiget hos Lånekassen, kan du lese mer om hvor mye du kan få i lån/stipend her. Det er viktig at du tenker deg godt om før du begynner på et studium, ettersom det kan koste deg en del. Hvilke muligheter du har etterpå, og hva du kan bruke utdanningen til her hjemme er lurt å ha i bakhodet.

Du kan alternativt jobbe og spare penger, og så undersøke muligheten for å jobbe frivillig en periode. Det finnes mange ulike aktører som legger til rette for frivillig arbeid med dyr. Du kan f.eks. undersøke hos Kilroy eller Projects abroad. Da får du muligheten til å se om dette er et felt du kan tenke deg til å jobbe videre med, og så kan du velge studier deretter.

 

Lykke til!

 

Hilsen ANSA, i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Jente med to barn på stranden (www.colourbox.com)

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt! Her er en oversikt over hva du bør tenke på før du reiser.

Les mer

Drømmer du om en jobb i utlandet?

jobb i utlandet (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Kanskje må du også justere drømmene underveis. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet