Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta bachelor i rettsvitenskap i Stavanger og master i Oslo eller Bergen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er veldig interessert i jusstudiet, men jeg vet at jeg ikke har høyt nok snitt til å komme inn på masterstudiet i Oslo eller Bergen. Derfor tenkte jeg å søke på bachelorstudiet i rettsvitenskap i Stavanger, men jeg vil jo gjerne fortsette slik at jeg får master til slutt. Hvordan kan jeg gjøre dette? Tilbyr de to-årig master i rettsvitenskap i Oslo eller Bergen? og hvordan kan man komme inn på disse, er det høye krav?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan være mulig å søke bachelorstudiet i rettsvitenskap ved Universitetet i Stavanger, og deretter bygge på med masterstudier ved andre universitet for å ta videre utdanning til jurist. Du må da søke deg inn på de 5-årige masterstudiene ved et av de andre universitetene i Norge, trolig gjennom Samordna Opptak, for å bli tatt opp på mastergraden.

Vi anbefaler deg å kontakt med en studierådgiver ved Universitetet i Stavanger. Da vil du få flere detaljerer rundt mulighetene for overgang mellom bachelor- og masterstudier på ulike studiesteder. Husk å spørre om det er lett å få godkjent Stavangers bacheloremner, og fortsette i Oslo eller Bergen.

Se kontaktinfo her.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning