Hopp til hovedinnholdet

Valgt feil studie, og ønsker å avbryte. Hva skjer?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg valgte feil studie. I høst hadde jeg kommet inn på et bachelorstudie ved ntnu, etter litt for mye tid ble studie veldig uinteressant og vankelig for meg. Jeg håpte at jeg ville klare å stå i emnene jeg hadde, men klarte å stryke i alle emnene mine. Nå er jeg utrolig stressa. Jeg har motatt full støtte fra lånekassen. Hva skal jeg gjøre nå? Jeg ønsker å jobbe dette siste halvåret. Pengene jeg har motatt fra lånekassen har jeg beholdt i en egen konto. Er det mulig å bare gi dem tilbake og avbryte støtten for resten av dette skoleåret? Jeg har hørt om jeg ligger bak med 60 studiepoeng så vil jeg miste rett til støtte. Jeg ligger allerede bak med 30 grunnet høstsemesteret. Dersom jeg betaler tilbake og begynner på et helt annet studieprogram til neste høst, vil jeg fortsatt ligge bak med 30 studiepoeng, selv om jeg betaler alt jeg har fått fra dem tilbake? Alle tips er veldig velkomne, synes det er så dumt at alt går i gjørma på grunn av dette grusomme året jeg har hatt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er trist å høre at det gikk dårlig med studiene, men situasjonen i forhold til Lånekassen er nok ikke så alvorlig som du tror.

Grensen for forsinkelse hos Lånekassen er på 60 studiepoeng. Det vil si at dersom du blir forsinket med mer en 60 studiepoeng, så kan du miste retten til støtte, men dersom du er ett skoleår forsinket eller mindre, så har du fortsatt rett til penger dersom du begynner å studere igjen.

Forrige semester er over, så du er nok forsinket med 30 studiepoeng, det vil si at du fortsatt er godt innefor grensen. Det er nok for sent å betale tilbake støtten for forrige semester, men du bør melde i fra til Lånekassen at du ikke ønsker støtte for dette semesteret, slik at du ikke blir mer forsinket en det du behøver å være. Dersom du har fått støtte til dette semesteret, men ønsker å betale tilbake dette, så kan du neven det i e-posten til Lånekassen.

Du kan melde i fra om avbrudd i fra Dine sider.


Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning