Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli lærling i Forsvaret?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 17 år og går vg2 kok og servitør. jeg skal utdanne meg som institusjonskokk og ønsker å ha lærling tiden min i forsvaret. jeg har perfekt i orden og oppførsel, men jeg har 9 dager fravær, men de har jeg en legeerklæring på. jeg har ett snitt på litt over 4 og jobber hardt. jeg lurer på hva kravene for å komme inn i forsvaret som lærling er, og om det er veldig vanskelig, eller nesten umulig å få lærlingplass der. Lærene mine sier at man må ha ett snitt på høyere enn 5 og at de nesten ikke tar inn noen kokkelærlinger. er dette sant, eller har jeg en sjanse for å komme inn. håper å høre fra dere snart.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har utdanningsplaner!

Selv om det er begrenset hvor mange lærlinger Forsvaret tar inn, så er det noen som får disse plassene hvert år. Hvis du har lyst til dette skal du selvsagt søke, kanskje går det?

Lærling i institusjonskokkefaget kombineres med førstegangstjeneste. Du finner masse informasjon her, på hjemmesiden til Forsvaret.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning