Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg jobbe med å lage spill?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg brenner virkelig for spill! I flere år har jeg spilt spill selv og har kommet opp med fantastiske ideer til å lage spill, men problemet mitt er, jeg har ikke fått gjort noe med idene mine... Derfor har jeg en drøm og et ønske om å kode dette/disse spillene selv eller med andre. Men jeg trenger utdanning i det. Hvilken linje burde jeg gå på videregående for å åpnå ønsket mitt? Jeg ønsker å jobbe med programmering og 3d design innenfor spill. Jeg er ikke interresert i å kode html(nettsider) men generelt spill. Jeg går for øyeblikket på ungdomsskolen og er fast bestemt på at det er dette jeg vil... men hvordan!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har et mål!

Det finnes ikke et tilbud i videregående skole som kan gi deg kompetanse i det du ønsker, det krever utdanning etter vgs på fagskole eller på høgskole/universitet. Her finnes mange forskjellige utdanninger som har litt forskjellige opptakskrav. Les mer om å være spillprogrammerer og spilldesigner på utdanning.no.

For en del studier er det en fordel med Studiespesialisering med realfag, for andre kan det være nyttig med fagbrev i IKT-servicefag eller i dataelektronikerfaget.

Bruk tid på å sette deg i de mulighetene som finnes nå. Det vil sikkert også komme nye tilbud innen du er ferdig med vgs.

Lykke til med research og med valgene dine!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning