Hopp til hovedinnholdet

kan jeg bli jurist eller advokat med noe på rullebladet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har fått en bemerkning på rullebladet mitt, dette var straffelov 390a å jeg fikk en bot på 2000 kroner. er det da fortsatt mulig for meg å kunne bli advokatfullmektig? eller har den båten reist sin vei, jeg skal snart begynne å søke universitet/høgskole. Så det hadde vært litt fint å vite før man evenuelt tar den utdannelsen. Men jeg har også hørt at det ikke er sånne regler for å bli en jurist, er dette riktig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Man trenger som hovedregel ikke å fremlegge politiattest ved ansettelse som jurist.

For å få advokatbevilling eller jobbe som dommer, trenger man å fremlegge en politiattest. Men det er en type politiattest som denne bemerkningen ikke vil fremgå av.

Denne bemerkningen din, vil trolig ikke skape problemer for deg annet enn hvis du må fremlegge en uttømmende politiattest/ et sted hvor de krever plettfritt rulleblad - som feks forsvaret eller politiet.

Les mer om politiattester i artiklene nedenfor.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Disse yrkene og utdanningene krever politiattest

Politimann (colourbox.com)

Det er svært mange forskjellige lover og forskrifter som avgjør hvem som kan kreve politiattest. Listen du ser her, inneholder derfor bare noen eksempler på slike yrker og utdanninger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning