Hopp til hovedinnholdet

Er data og elektronikk det jeg må velge for å kunne jobbe med IT i fremtiden?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer veldig på hvilket fag jeg må velge på videregående for å jobbe med IT... Har sett litt rundt og ser ikke ut til å finne akkurat det. Er data og elektronikk det jeg må velge for å kunne jobbe med IT i fremtiden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har helt rett i at det finnes veldig mange forskjellige yrker og utdanninger som har sammenheng med data, som du kan se på utdanning.no, med veldig forskjellige opptakskrav.

Hvis du ønsker å ta en fagutdanning på videregående skole, kan du velge IKT-servicemedarbeider eller dataelektroniker. Da vil du være kvalifisert for å begynne å jobbe etter vgs, eller du kan velge gå videre med studier. Bruk timene i Utdanningsvalg på ungdomsskolen til å sette deg inn i tilbudene.

Lykke til med valgene dine!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Vil du bli ingeniør?

Ingeniør på jobb (colourbox.com)

Norge trenger flere ingeniører. Her finner du informasjon om mulighetene, både for deg med og uten studiekompetanse, og for deg med fag- eller svennebrev.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning