Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg finne ut hvor det er lavest snitt, og kan jeg bytte utdanningsted underveis?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Min drøm har alltid vært å studere juss. Jeg har enda ikke bestemt meg for om jeg vil studere i Bergen eller Oslo. Samtidig har jeg fått med meg hvor høye karakterkrav det er for å komme inn på disse to universitetene på master i rettsvitenskap. Jeg tviler på at jeg kommer til å klare det, isåfall må jeg ta opp mange fag, i tillegg til å få noen andre ekstra poeng, men siden jeg ikke er ferdig på skolen enda, synes jeg det er vanskelig å vite for sikkert. Derfor har jeg fått en ny tanke i hodet. Jeg lurte på om det var mulig å studere andre steder i Norge på rettsvitenskap, hvor snittet er lavere, i f.eks. et år, for så å søke seg inn til Bergen eller Oslo da. Er det mulig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så spennende at du har en drøm om å studere juss! 

Ønsker du å studere første år et sted for å deretter skifte til et annet utdanningssted er dette opp til utdanningsstedet du søker deg til. De må vurdere om fagene du har fra tidligere, og om det er ledig kapasitet. Du burda da ta kontakt med juridisk fakultet der du ønsker å gå.

Den enkelste måten å finne ut hvor du kan studere et studie og snittet er ved å gå inn på Samordna Opptak sin søkerweb. Da kan du søke opp foreksempel"jus" eller "rettsvitenskap" og få oversikt over karakterene og utdanningsstedene.

Dersom det viser seg at du må ta opp fag har jeg lagt ved et par gode artikler med tips og triks til hva du kan gjøre. I tillegg finner du noen gode artikler om vitnemål og søking til høyere utdanning.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning