Hopp til hovedinnholdet

ønsker å bli konditor, men vil også ha høy lønn.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har allerede stilt spørsmål om at jeg ønsker å bli konditor, men også vil ha høy lønn. Det jeg egt lurte på var hvilken utdanning jeg bør ta om jeg vil STARTE mitt eget konditori! :) Burde jeg ta Restaurant og Matfag på videregående eller generell studiekompetanse og så hva etter det? Sliter med å velge linje nå, for det er virkelig dette jeg vil i livet mitt, men tenker at det kan være vanskelig å satse på å åpne konditori? Eller er det et greit mål å ha? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du sjekker litt rundt før du velger hva du skal gjøre på videregående.

Det er vanskelig å si noe om hvor mye kan tjene som konditor. Det vil jo variere hvor flink du er, hvor du får jobb, om du utmerker deg eller om du starter egen bedrift og gjør det bra med salg eller hva det nå kan være.

På utdanning.no kan du i søkefeltet søke på konditor, så får du mange treff, både om yrket, om utfanning og faget. Snakk gjerne også med noen på en baker i nærheten av der du bor, kanskje du kan få gode råd.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Jenter tenker (colourbox.com)

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne, men faktisk er det slik at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

Av ungdomsredaksjonen i ung.no

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning