Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag får jeg og hvor mange eksamener blir det?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg skal begynne neste år vgs vg1 studio og det jeg lurer er 1. hvor mange hel/halvdags prøver skal man ha på vgs og hvilken fager kan man få. ? 2. hvor mange fag kan man komme opp eksamen både muntlig og skriftlig for vg1,2 og 3 jeg mener de som går studiespesialisering? takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har begynt å forberede deg på videregående skole!

Du kan se hvilke fag du får og hvilke fag du kan velge på utdanningsprogrammet Studiespesialisering på vilbli.no. Ved å klikke på fagene kan du også lese mer om dem.

Hvordan opplæringen og hel- og halvdagsprøver gjennomføres vil variere fra skole til skole, så det kan ikke vi svare på. Ta gjerne kontakt med den skolen du har søkt på direkte, for å få vite mer om hvordan det gjøres der.

Det er Utdanningsdirektoratet som har fastsatt hvor mange eksamener man skal opp i, og det varierer med trinn og utdanningsprogram.
På Studiespesialisering skal kun 20% av elevene trekkes ut til eksamen på vg1, på vg2 skal alle trekkes ut til eksamen i ett fag (skriftlig eller muntlig eller muntlig-praktisk). Det er flest eksamener på vg3; der skal alle opp i norsk skriftlig og i tillegg skal man som hovedregel trekkes ut i to skriftlige og en muntlig eksamen. På denne oversikten kan du lese detaljene.

Du vil få masse informasjon om dette når du begynner på vgs!
Lykke til!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

Spent jente (colourbox.com)

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning