Hopp til hovedinnholdet

Må jeg opp til både muntlig og skriftlig?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Ufornøyd med engelsk standpunktkarakteren min fra Vg1 og vil ta dette faget opp igjen som privatist nå til høsten. I VG1 kom jeg opp i skriftlig eksamen i engelsk og fikk god karakter, må jeg fremdeles da både ha skriftlig og muntlig eksamen når jeg skal ta faget igjen som privatist? eller slipper jeg skriftlig eksamen når jeg allerede har tatt den, og bare må ta muntlig for å "slette" standpunkt karakteren?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan gjerne ta opp igjen engelsk som privatist. Hvis du tar det mens du fremdeles er elev på vgs kan du få det på førstegangsvitnemålet ditt (du kan lese mer om det i artikkelen nedenfor).

For å ta engelsk som privatist er du nødt til å ta både skriftlig og muntlig eksamen. For et fag du har bestått koster det 2000,- pr. eksamen. Begge disse karakterene kommer på vitnemålet, tidligere standpunktkarakter og tidligere eksamenskarakter faller da bort.

Håper det var oppklarende. Lykke til!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning