Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg slutte med TAF?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går første året på TAF helse, som gir deg både fagbrev og spesiell studiekompetanse. Nå har jeg funnet ut at dette ikke passer for meg. Det jeg helst vil er å slutte med dette, og heller bare ta realfagene og få spesiell studiekompetanse. Hvordan er dette med TAF? Er det mulig å slutte, og fortsette på et gymnas? Eller har jeg brukt opp ett av de årene jeg har rett på vidergående utdanning?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du gjør et omvalg og begynner på vg1 Studispesialisering til høsten får du utvidet ungdomsretten din med ett år og kan fremdeles fullføre innen ungdomsretten. Du vil få fritak for overlappende fag som du fullfører i år.

TAF-modellen er spesiell og oppbyggingen kan være veldig forskjellig fra tilbud til tilbud, derfor vet ikke vi om du kan være kvalifisert for å søke direkte på vg2 Studiespesialisering, eller om skolen din legger til rette for en slik overgang. Du kan heller ikke uten videre bare slutte med helsefagene, da risikerer du for få timer til å få godkjent vitnemål etter vg3.

Vi anbefaler at du snakker med rådgiver på skolen din om dette så snart som mulig, for å diskutere hvilke muligheter du har. Der kan du også få svar på om det er mulig å endre søknaden din, om det skulle være aktuelt.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning