Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg studere etter bachelor i HR og personalledelse?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Mitt ønske er å jobbe med barn, om ikke ihvertfall sammen med andre mennesker. Jeg har lenge ønsket å bli barnevernspedagog/pedagog eller lignende. Jeg oppdaget studiet Bachelor i HR og personalledelse og syntes dette virket utrolig spennende. Mitt spørsmål er hva jeg videre kan studere etter denne bacheloren for å få en stilling der jeg kan jobbe med voksne eller barn. Kan HR og Bachelor føre til noe lignende som barnevrenspedagog? (vil nemlig ikke på HIOA og helst ikke UiO) jeg kan feks bli PERSONALSJEF HR KONSULENT HR SJEF HR RÅDGIVER REKRUTTERINGSANSVARLIG ADMINISTRASJONSSJEF Hvilket av disse vil eventuelt passe meg best? Et veldig bredt spørsmål, men håper på et hjelpende svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet!

Ofte vil en bachelor være nok grunnlag for å få en jobb innen HR og personalledelse, men en master (2 år ekstra) vil nok gjøre deg enda mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vil du ta en master, må du finne en som er relevant for det du allerede har studert. Let gjerne på Samordna Opptak, BI sine nettsider og lignende.

Jeg tror nok dessverre det kan bli vanskelig å få jobb i barnevernet etter denne bacheloren. Da er det tryggere å velge barnevern eller sosialt arbeid. Med en bachelor i HR vil du i de aller fleste tilfellene bare jobbe med voksne.

Stillingene du nevner har har nok mye til felles, selv om det er litt som skiller dem også. Vi vet dessverre ikke nok om deg til å si hvilke av disse som passer best til deg. Jeg vil anbefale deg å søke litt rundt på nettet og lese om jobbene, og tenke på hva du selv tror at du trives best med.

Sjekk gjerne Utdanning.no for å lese om ulike yrker og utdanninger, som for eksempel barnevernspedagog, pedagog, personalsjef og så videre.

Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning