Hopp til hovedinnholdet

Kan kalkulatoren TI89 benyttes på videregående skole?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en elev som skal starte på realfag til sommeren og har kjøpt en kalkulator som heter TI-89. Er denne lov å ha på videregående, det har vært mye snakk rundt det :/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
Takk for spørsmålet! TI89 kan benyttes på videregående, men det er ikke så vanlig å bruke disse store grafiske kalkulatorene lenger da elevene gjerne har skolepc med det de trenger av programvare.
 
Når det gjelder bruk av denne kalkulatoren ved eksamen, så er den på lik linje med andre kalkulatorer lov på Del 2 der det kan benyttes hjelpemidler. Det er bare Del 1 som skal besvares uten hjelpemidler. I Del 2 heter det at «alle hjelpemidler er tillatt som ikke kan kommunisere med andre», dvs. nett-tilgang bestemmer. 
 
Elever får da utlevert en enkel kalkulator sammen med bok. Når PC kan brukes som hjelpemiddel, slår de av nettet for dere.
 
Det paradoksale i disse digitale tider er at studentene ikke får noen av disse hjelpemidlene på universitetene. Da er det kun en enkel kalkulator som gjelder! Så diskusjonen du viser til kan være i forhold til bruken av den ved universitetet, for der står TI89 og TI92 på listen over kalkulatorer de IKKE får benytte, men dette gjelder altså ikke videregåënde. Så du kan fint benytte kalkulatoren din!
Elev- og lærlingombudet i Vestfold i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning