Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg jobbe med funksjonshemmede?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Går det ann å gå på linjen service og samferdsel og så ta påbygg å gå en skole der jeg kan utdanne meg noe sann jeg kan jobbe med funksjonshemmede(helts downsyndrom) i såfall vist jeg kan gå linjen s&s hva må jeg fortsette med etter det? TUSEN TAKK FOR SVAR!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har utdanningsplaner!

Hvis du først fullfører og består to år på et yrkesfaglig utdanninsgprogram (f.eks. Service og samferdsel) og deretter vg3 påbygging, får du generell studiekompetanse. Da blir du kvalifisert for å søke mange typer utdanninger, blant annet for å kunne jobbe med funksjonshemmede. Det finnes flere aktuelle yrker, der vernepleier er en av dem. utdanning.no, er et veldig fint nettstedet å bruke for å lese om yrker og utdanningsmuligheter.

Vær klar over at det er mulig å ta fagbrev som barne-og ungdomsarbeider hvis du istedenfor Service og samferdsel velger Helse- og oppvekstfag på videregående skole. Da vil du være kvalifisert for å jobbe med det du ønsker allerede etter videregående skole. Med fagbrev er du kvalifisert for fagskole etterpå, hvis du ønsker, og du kan også ta påbygging til studiekompetanse i tillegg om du skulle ønske det.

Du finner mer informasjon i artiklene nedenfor. Snakk gjerne med rådgiver på skolen din om det du lurer på.

Lykke til med valgene dine!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning