Hopp til hovedinnholdet

Hvordan er det å utdanne seg til entreprenør/grunder?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har noen spørsmål angående å utdanne seg som en entreprenør. Jeg har alltid hatt ønske om å bli en grunder/entreprenør, så det jeg lurer på er at. Hva er ulempene og fordelene med å utdanne seg entreprenør/grunder, med tanke på framtiden? Er det best å studere i utlandet eller her i Norge? Takk for hjelpen Mvh jente 14 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så spennende at du har lyst til å bli gründer og drive med entreprenørskap.

Kort sagt er en entreprenør/gründer en person som starter et selskap eller virksomhet. Gründeren har rett og slett en forretningsidé og forsøker å sette den til livs.

Det finnes mennesker som er gründere i alle slags bransjer, og det finnes mange som har ulike utdannelser. Derfor er det litt vanskelig å gi deg et konkret svar på spørsmålet ditt.

Det finnes en utdannelse som faktisk heter entreprenørskap, men den gjør deg ikke autamatisk til en gründer - for du må etable noe for å kunne kalles en gründer. Likevel vil en slik utdanning gi deg masse kunnskap du vil trenge som gründer, som for eksempel økonomi, kreativitet, markedsføring og planlegging.

Søker du opp gründerutdanning.no ser du at du kan studere entreprenørskap på ulike måter over hele landet. Du burde også sjekke ut Gründerskolen som er et samarbeidsprosjekt mellom mange utdanningsinstitusjoner i Norge.

Dersom du ønsker informasjon om denne typen utdannelser i utlandet burde du ta kontakt med ANSA, de er en organisasjon som spesialiserer seg på å gi informasjon om utdanning i utlandet.

Har du tenkt på hva slags bransje du har lyst til etablere virksomhet i? Tenk litt på om du vil utdanne deg innen bransjen/området du er opptatt av, eller om du vil studere entreprenørskap i seg selv.

Du spør om hvilke fordeler/ulemper  rundt det å være gründer, og det er nok mange! Foredeler kan være at du får være kreativ, skape noe og ha kontroll over din egen arbeidsplass. Ulemper kan være at det kan være krevende å etablere seg på markedet før du begynner å tjene penger, og du er selv ansvarlig for at driften skal gå rundt.

Det finnes nok enda mer å nevne enn dette, og derfor vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Gründetelefonen til Norsk Innovasjon på 800 50 789 man-fre: 9.00–15.00

Om du er interessert i entreprenørskap så er de mulig å drive med dette på ungdomsskolen og VGS gjennom Ungt Entreprenørskap. Snakk med skolen din dersom du ønsker å sette igang en elevbedrift. Du kan også klikke deg inn på Ungt Entreprenørslaps nettsider på ue.no og høre om de kan gi deg noen tips.

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning