Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli lærer i realfag?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har realfag på skolen og går andre året på VGs. Karakterene mine er ikke supergode, men jeg har over 3 i matte, norsk og engelsk. Jeg har kanskje litt over 40 studiepoeng når jeg går ut av VGs. Jeg kunne tenke meg å bli lærer på ungdomsskole og videregående innen realfag. Hvilke muligheter har jeg til å bygge utdanningen min?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål.

For å bli lærer i realfag i videregående skole kan du ta en lektorutdanning innen realfag. Disse utdanningene har i dag både generelle og spesielle opptakskrav. Det generelle kravet er at du har generell studiekompetanse. Det høres ut som om du i dag går på studiespesialisering. I så fall vil du få generell studiekompetanse når du har fullført og bestått din 3-årige videregående opplæring. Det spesielle opptakskravet til lektorutdanning i realfag er minimum karakteren 3 i norsk og minst 35 skolepoeng. Du må også ha: R1/(S1+S2) og enten (R1+R2) eller FYS(1+2) eller KJE(1+2) eller BIO(1+2) eller INFO(1+2) eller GEO(1+2) eller TEK(1+2).

Dersom du ønsker å ta en lærerutdanning for undervisning i 5.-10-trinn kan du også der ta en lærerutdanning med fokus på realfag. Disse utdanningene har krav om generell studiekompetanse, og i tillegg minimum karakteren 3 i norsk og 35 skolepoeng. Fra og med neste års opptak vil det være krav om karakteren 4 eller bedre i studiekompetansefaget matematikk. Dersom du har programfag matematikk vil du dekke kravet til matematikk, uansett hvilken karakter du får i programfaget.

Uansett hvilken vei du velger vil du også måtte ha nok poeng til å komme inn på studiene du søker på. Du bør lese om poengberegningsreglene på våre nettsider.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning