Hopp til hovedinnholdet

kan jeg slippe spansk skriftlig?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg kom opp I spansk eksamen i fjor når jeg gikk på skolen og da strøk jeg men så tok jeg det opp som privatist nå og strøk igjen jeg får det sånn serriøst ikke til! Men jeg har søkt på bjørknes privatskole og må ha studie kompetanse for å kunne begynne der. Jeg lurte på MÅ jeg ta opp spansken igjen eller er det noen måte jeg kan ta opp et fag som jeg faktisk har sjans til å bestå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det må du. Fremmedspråk er et et obligatorisk fellesfag på alle de studieforberedende utdanningsprogrammene. Alle fellesfag må være fullført og bestått for å få generell studiekompetanse, det vil si at de kan ikke tas bort eller byttes ut med noe annet. Når du har blitt trukket ut til en eksamen må denne være bestått for at faget skal defineres som fullført, selv om du har en bestått standpunktkarakter.

Bjørknes er en privatskole, ta kontakt direkte for å undersøke om du kan bli tatt inn uten bestått eksamen i spansk, mot at du tar det opp igjen til høsten.

Det kan være mulig å bytte ut spansk med et annet språk (ikke et nordisk språk) ved å gå opp som privatist. Da må du opp til både muntlig og skriftlig eksamen i det andre språket. Snakk gjerne med den som er vitnemålsansvarlig på skolen din om det, for å få et konkret svar på om det er mulig i ditt tilfelle.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning