Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om jeg ikke møter på muntlig eksamen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal gå påbygg vg3 etter sommeren men har et problem. Vi fikk beskjed om at eksamen skulle være tidlig i år, så vi bestilte ferie litt før sommeren var slutt. Problemet er at vi nå har fått beskjed om at vi skal ha en eksamen når jeg har dratt på ferie, dette er muntlig i norsk/engelsk/samfunn. (Ikke helt sikkert at jeg kommer opp, men uansett) Jeg vet ikke hva å gjøre... Billettene kan ikke endres, så jeg må nesten bare dra. Kommer dette til å gjøre at jeg ikke kommer inn på vg3 påbygg? Og bør jeg gi beskjed om at jeg skal på ferie?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. 

Det var ikke særlig lurt å bestille ferie før du var sikker på at du ikke kom opp i muntlig eksamen. Ferie er ingen gyldig fraværsgrunn på eksamen. 

Konsekvensen er at du må ta opp igjen eksamen som privatist seinere. Du må selv betale for å gå opp til privatisteksamen. Denne eksamen avholdes tidligst i november/desember. Jeg er ikke sikker, men jeg tror ikke dette påvirker inntaket til vg3 påbygging. I så fall ville jeg ringt inntakskontorer i fylkeskommunen din og forhørt deg om dette. 

Du får også fravær for tiden du er borte, anmerkning for ugyldig fravær og evt. videre konsekvenser av dette. 

Med vennlig hilsen,

Elev- og lærlingombudet i Oslo kommune

- i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning