Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta spansk II som privatist?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har er snart ferdig med vg1 og begynner på en ny skole neste skoleår. I år hadde jeg spansk som fremmedspråk, men den nye skolen tilbyr ikke dette språket. Kan jeg teoretisk sett, dersom skolen/inntakskontoret tillater det, ta spansk 2 som privatist for å få faget godkjent? Jeg kommer fra en spansktalende familie så pensum er ikke et problem å lære seg. Kan dette by på broblemer med vitnemålet og generell studiekompetanse? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan du. Hvis du tar språkfag som privatist må du opp til både skriftlig og muntlig eksamen. Så lenge du tar faget mens du fremdeles er elev på vgs får du faget på førstegangsvitnemålet ditt.

Snakk gjerne med den som er vitnemålsansvarlig på skolen din for å få et sikkert svar, det kan spille inn forhold som ikke kommer frem her.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning