Hopp til hovedinnholdet

Glemte å søke på vg2 påbygg, hva gjør jeg?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg går på VG 2 byggteknikk og jeg hadde tenkt å søke om VG 3 allmenn påbygg men jeg hadde glemt å søke om det tidligere i vår. Jeg søkte om å gå ut i Læring men så ombestemte jeg meg om det og takket nei, men jeg visste ikke at jeg hadde glemt å søke om VG påbygg... JEg har snakket med rådgiver og da sendte vi inn en søknad på ark om det, men dette var etter fristen 30 mars. nærmere 1. mai... Det er snart sommerfeire og jeg har ikkeno å gjøre neste år som det står nå.. Hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dersom du ønsker å gå påbygg til generell studiekompetanse i VG3 burde du ta kontakt med Inntakskontoret i fylket ditt nokså kjapt. Fortell at du ønsker skoleplass på påbugg til generell studiekompetanse. De administrerer søknadene og fordeler skoleplasser. Forhåpentligvis finner dere en løsning på dette, det er bare viktig at du kontakter dem raskest mulig. Det e også veldig bra at du har kontakt med rådgiveren din, for da kan du be vedkommende holde kontakt med deg i tilfelle det finnes ledig plass på skolen du allerede går på.

Finner du ut at du heller vil være lærling i en bedrift, så er det viktig at du kontakter Fagopplæringskontoret i ditt fylke så fort som mulig. De kan hjelpe deg med informasjon og mulighetene dine på dette området.

Dersom du ønsker å sikre at du har noe å gjøre neste år kan det være lurt at du kontakter begge to, da øker du sjansene dine.

En siste mulighet er å ta pågygging til generell studiekompetanse som privatist. Men da har du ikke rett til undervisning i offentlig skole og er selv ansvarlig for læring. Fristen for å melde seg opp til høstsemesteret er 15.august-15.september. Les mer om det å være privatist i artikkelen under dette svaret.

Men ta kontakt med Inntakskontoret så fort som mulig, også håper jeg at du finner en løsning.

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning