Hopp til hovedinnholdet

23/5-regelen

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om man kan studere på BI eller folkehøgskole med 23/5 regelen? Jeg vet at man ikke kan studere på høyskolen eller universitet før man har fylt 23. På grunn av noen personlige årsaker er jeg ikke i stand til å ta alle fagene på vgs. Jeg er snart ferdig med alle de 6 fagene som er nødvendig for å studere videre. Neste år blir jeg ferdig med vgs og da har jeg ingenting å gjøre i nesten 4-5 år. Hvilken andre muligheter har jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

23/5-regelen er en måte å oppnå generell studiekompetanse på. I tillegg til å ha de 6 studiekompetansefagene og være over 23 år må en også dokumentere 5 år med praksis eller utdanning. De ulike måtene å dekke dette kravet på kan du lese mer om her.

Det finnes også andre måter å kvalifisere seg til høyere utdanning på. Oversikt over de ulike å måtene å få generell studiekompetanse på finner du her.

Du trenger ikke generell studiekompetanse for å studere på folkehøgskole.

Du kan ikke søke opptak til studier på BI gjennom Samordna opptak. Ta derfor kontakt med dem for hvordan du kvalifiserer til studier der.Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning