Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre med fabrev i salgsfag?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 20 år og tar fagbrev i salgsfaget, jeg har fagprøve nå snart men vet ikke hva jeg kan gjøre med dette fagbrevet. Jeg vil altså ikke ta fagbrev og jobbe som butikkmedarbeider hele livet. Jeg lurte på om noen kan forklare meg hvilken murligheter jeg har med dette fagbreve og om eventuellt jeg kan ta noe videre utdanning ? Takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du tar fagbrev! Innen salg er det mange bransjer hvor det er gode muligheter for å klatre internt, og da er det en fordel å ha et formelt fagbrev å bygge på.

Du vil også være kvalifisert for en del utdanninger på fagskole. Fagskoleutdanninger er korte, yrkesrettede utdanninger som bygger videre på yrkeskompetanse fra videregående skole. Du kan lese mer om det i artikkelen nedenfor og ved å følge linken.

Hvis du fullførere fagbrevet ditt i år vil du også få rett til å ta de studiekompetansefagene du mangler, dersom du ønsker generell studiekompertanse. Da blir du kvalifisert for å søke opptak til en rekke ulike studier på høgskole/universitet. I studieoversikten vår finner du oversikt over studier du kan søke gjennom Samordna opptak. Der finner du også oversikt over hvilke studier som har spesielle opptakskrav i tillegg til kravet til generell studiekompetanse.   

Du har mange muligheter. Lykke til!

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning