Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg fortsette på vg3 selv om jeg har en stryk?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er nå ferdig med VG2 MK og vil gå videre på VG3 MK med Alemnnfag men fikk 1 I det ene Avgangsfaget, kan jeg ta privatist og komme inn på 3.året eller må jeg vente et år for å komme inn på Vg3?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å ha rett til inntak på vg3 må alle fag fra vg2 være fullført og bestått.
Det er mulig å få inntak selv om man har en stryk, hvis skolen vurderer at man har faglig kapasitet til å klare det neste året. Du stiller imidlertid svakere når du skal konkurrere om plass.
Det vil variere fra fylke til fylke hvordan dette i praksis gjennomføres, ta kontakt med skolen din eller med inntakskontoret i hjemfylket ditt for få klarhet i hva som skjer i ditt tilfelle.

Hvis du har fått karakteren 1 i standpunkt og/eller eksamen skal skolen gi deg mulighet til å gå opp til eksamen i faget som elev ved første anledning, vanligvis på høsten. Hvis du takker nei, ikke møter eller stryker på nytt må du ta opp faget som privatist.
Hvis du har fått IV må du uansett ta faget som privatist. Første anledning til å ta privatisteksamen er før jul, med oppmelding i september.

Håper det var oppklarende. Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

Spent jente (colourbox.com)

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

Les mer

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning