Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

CEO

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg har lyst til å bli sånn "CEO" jeg vet ikke hva det heter på norsk. Men jeg vet egentlig ikke så mye om det, hva de gjør og hvordan bli det. Kan dere gi meg noen linker hvor jeg kan lese om hva det er og hvordan jeg kan bli det? Jeg har lyst til å jobbe med business liksom for en company

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

"CEO" er en forkortelse for stillingstittelen "Chief Executive Officer" som betyr ca det samme som "Administrerende direktør" på norsk.

Det er mange veier til det å bli Administrerende direktør for et firma, men som regel blir man det etter en blanding av lang utdanning og også lang arbeidserfaring der man "stiger i gradene" år etter år. Derfor oppfordrer jeg deg til å tenke på hvilken bransje du har lyst til å jobbe innen, og hva du har lyst til å utdanne deg i. 

Mange CEO'er har en utdanning innen business (feks master i business adminstration). noen har også tekniske utdannelser med en MBA på toppen.

Lykke til med studiene!

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Høyere utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om høyere utdanning