Hopp til hovedinnholdet

Har autisme: Kan nav dekke vekterkurs? Kan jeg bli politi?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei blir snart 18 og har lyst og begynne og jobbe som vekter. for å jobbe som vekter trenger man trinn 1 på vkterkurs, kan man få kurset dekket av Nav, det koster 6500kr. jeg er i systemet fra før siden jeg har en Autisme diagnose, vet ikke om det kan hjelpe med og få kurset dekket. Jeg har lyst på deltidsjobb som vekter mens jeg nå skal begynne i vg2. Har etter vidergående planer om politihøgskolen. Siden mange med Autisme går på trygd vil de vel ha meg ut i arbeid men jeg studerer

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så flott at du ønsker deg en deltidsjobb som vekter. Husk at du fremdeles går på vg2 og at det er viktig at du har tid til å jobbe med skolearbeid. Om du kan få dekket vekterkurs er vanskelig for oss å svare på, fordi dette blir vurdert i hver enkelt situasjon. Vi vil anbefale deg å ta kontakt med NAV kontoret der du bor, slik at du kan snakke med en veileder.

Når det gjelder politiutdanningen, så stilles det en rekke krav for å kunne bli vurdert til inntak. Jeg vil anbefale deg å snakke med fastlegen din, spør om din autisme vil være hindring. Det stilles blant annet medisinske krav og alle søkere må sende inn en legeerklæring. Du kan lese mer om kravene her.

Du skriver at mange med autisme går på trygd, og det er veldig positivt at du fokuserer på at du vil jobbe og studere. Hold på denne motivasjonen og let etter spennende utdanninger og yrker på utdanning.no.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo og NAV,  i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning