Hopp til hovedinnholdet

Når får jeg fagbrev?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg har valgt å begynne på Helse og oppvekst til høsten, jeg vet allerede at jeg skal ta påbygning fordi planen min er å ha yrkesbrev og studiekompetanse for å kunne ha litt tid med å arbeide før jeg begynner på studier og få spart opp penger med en ordentlig jobb, var lett å finne ut av at påbygning tar man tredje året, men står ingenting om man får yrkesbrev allerede andre året eller om man må gå ut i praksis tredje året for å få det? Så når får man yrkesbrevet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du får fagbrev eller svennebrev når du har fullført yrkesfagligutdanningsprogram, og vært lærling i bedrift. Du går på skole først, og deretter har du opplæring i bedrift. Det vanligste er å ta to år på skole og to år i bedrift, men dette varierer avhengig av hvilket fag du tar. Etter endt opplæring i bedrift tar du en svenneprøve eller fagprøve. Når du har bestått denne får du fag- eller svennebrev.

Les mer på utdanning.no

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning