Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker å ta sivile studier (sykepleie) i forsvaret. For å søke om sivile studier må man ha grunnleggende befalsutdanning. Sliter litt med å skjønne "systemet"

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg ønsker å ta sivile studier (sykepleie) i forsvaret. For å søke om sivile studier må man ha grunnleggende befalsutdanning. Sliter litt med å skjønne "systemet".. Er jo 4 valgmuligheter på befalskolen (hæren, luftforsvaret, sjøforsvaret, heimevernet). Hvis jeg da velger hæren, har jeg enda noen valgmuligheter (operativ, teknisk, forvaltning eller gjennomgående krigsskole). Skjønner ikke helt hva det er som gir deg den grunnleggende befalsutdanningen for å søke videre om sivile studier. Og operativ er jo to årig mens de tre andre er ett årig. Hva er forskjellen på f.eks befalsutdanning i hæren innenfor forvaltning, og på krigsskolen? Hva må jeg velge for å kunne søke videre om sivilt studie i forsvaret? Er rimelig forvirret..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

De forskjellige linjene i Forsvaret kan variere i lengde etter hvilken utdanningsbakgrunn du har. Sivile studier kan man kun ta gjennom krigsskoleutdanningen. Men du kan ikke planlegge med å få dekt sykepleierutdanning gjennom sivile studier på Krigsskolen. Årsaken er at dette er noe Forsvaret tilbyr dersom Forsvaret har behov. Det er verken en fast ordning eller noe man kan garantere. Enkelte få kan altså få tilbudet, men det er ikke mulig på forhånd å si for sikkert når tilbudet gis eller hvor mange som får det.


Kort forklart: Hvis hovedmålet ditt er å ta sykepleierutdanning så bør du ta det sivilt. Du har ingen garanti for å få det gjennom Forsvaret selv om du kommer inn på Krigsskolen.

Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning