Hopp til hovedinnholdet

Hvor vanskelig er matten jeg må lære meg for å kunne undervise på videregående?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 18 gammel gutt som har veldig lyst til å bli lærer. Grunnskolelærer for 5-10 klasse er den retningen jeg vil gå. Men da er det obligatorisk å velge 1 valgfag for å få 60 studiepoeng. De valgfagene man kan velge er Matte, Norsk eller Engelsk. Jeg har 4.5 i snitt. Og matte må være det jeg tenker jeg klarer best. Spørsmålet mitt er da, hvor vanskelig er denne matten jeg må lære meg for å kunne undervise på videregående? Er den på likt nivå som på videregående eller er denne enda vanskeligere? Takk for raskt svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

den matematikken du lærer på grunnskolelærerutdanningen skal gjøre deg kvalifisert til å undervise frem til 10. klasse. Det kan derimot være litt vanskeligere å få jobb som mattelærer på videregående med den utdannelsen. Da trenger du nok å ta 60 poeng i matematikk på et litt høyere nivå. For eksempel som et ordinært årsstudium i matematikk på et universitet eller en høyskole.

Det kan være mulig å få seg jobb på videregående med grunnskolelærerutdannelse, men det er som regel på skoler der de mangler lektorer.

Matten du lærer på grunnskolelærer er nok på nivå med det du hadde på videregående. De som skal undervise på videregående, får enda litt vanskeligere matematikk, siden lærere skal være på et høyere nivå enn elevene. Jo mer man kan noe, desto lettere er det å forklare det.

Hvis du gjør det ålreit i matematikk nå, har du sikkert et godt grunnlag for å klare matematikken på lærerutdanningen også. 

Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning