Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli farmasøyt med P-matte?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vil studere medisin etter vgs. Jeg har P-matte og lurer på om jeg fortsatt kan bli farmasøyt? Er det mulig? eller noen andre yrker innenfor medisin med P-matte. Kunne dere si fagene også..??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil bli farmasøyt!

Det er to retninger innenfor farmasiyrket, Provisorfarmasøyt og Reseptarfarmasøyt. Reseptarfarmasøytutdanningen er et treårig høgskolestudium. For å komme inn på dette trenger du matematikk R1 (eller S1+ S2) og enten fysikk 1, kjemi 1 eller biologi 1. Provisorfarmasøyter har en mastergrad i farmasi som er en 5-årig universitetsutdanning. For å komme inn på denne masteren må du ha R1 matte (eller S1+S2),  fysikk 1 og kjemi (1+2). For å bli farmasøyt må du altså ha R1 matte.

Skal du bli farmasøyt må du altså også ta disse fagene.

Disse fagene burde du ta på VGS hvis du har mulighet, dette kan du snakke med rådgiveren på skolen din om. Hvis det ikke er mulig å ta disse fagene på videregående er et alternativ å ta de opp som privatist etter VGS, men det koster penger og kan være vanskelig. Les mer om å ta fag som privatist i artikkelen jeg har lagt ved.

Det finnes andre utdanningsmuligheter innenfor medisin som du kan vurdere. Eksempelvis trenger du bare generell studiekompetanse for å søke deg inn på sykepleier. Kanskje det er en mulighet?

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Matematikk i videregående opplæring – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T, P, R, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vrient å velge riktig vei i mattejungelen. Vi gir deg noen tips til å hjelpe deg å velge riktig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning