Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå påbygg etter studiespesialisering?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg fullførte studiespesialisering realfag i år (sommer 2015). Og jeg lurte på om det er mulig for meg å søke og få plass ved allmenn påbygg, og dersom jeg får plass kan jeg studere? Selv om ungdomsrettet er ferdig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

i utgangspunktet vil det være ganske vanskelig å få plass på påbygg etter at du allerede har fullført videregående, særlig hvis du har bestått alt. Du kan spørre skolene i nærheten som tilbyr påbygg om det er plass, men du bør nok ikke ha for høye forventninger.

Hvis du ønsker å forbedre snittet, er det vanligere å ta fag som privatist eller ved en privatskole om du er villig til å betale for undervisning. Vanlige skoler å gå på da er Sonans, Bjørknes, Akademiet, Folkeuniversitetet og NKI Nettstudier.

Du kan også snakke med en rådgiver på den tidligere skolen din om dette. De har oppfølgingsplikt i fire år etter at du gikk ut.

Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning