Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg undervise i samfunnsfag med historieutdanning, eller bare historie?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har tenkt å studere Historie for så å bli lærer etterpå (på videregående skole). Kan jeg undervise i samfunnsfag med historieutdanning, eller bare historie?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

i utgangspunktet trenger du 60 studiepoeng (ett år sammenlagt) i et eller flere samfunnsfag fra universitet eller høyskole for å undervise i det på videregeånde. Dette kan være for eksempel sosiologi, statsvitenskap, sosialantropologi og samfunnsøkonomi.

Det er nok mulig å få undervist litt i samfunnsfag med en historieutdannelse hvis skolen mangler samfunnsfaglærere, men det blir nok bare midlertidig eller i peioder. Man kan ikke få den stillingen fast uten den formelle kompetansen.

For å bli lærer i videregående må du altså ha ha en bachelor eller helst master i et undervisningsfag, for eksempel historie, og 60 studiepoeng i Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU).

Tar du 60 studiepoeng i flere undervisningsfag, kan du undervise i dem også, for eksempel samfunnsfag, norsk/nordisk, engelsk, matematikk og lignende. Normalt underviser man i to eller tre fag på videregående. Underviser man i tre, vil man få høyere lønn også.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning