Hopp til hovedinnholdet

Får jeg mindre i fra Lånekassen som privatist?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal begynne som lærling om noen få dager, så skal jeg være lærling i 2 år slik at jeg får fagbrevet. Jeg vil ha generell studiekompetanse, så jeg skal ta påbygging etter jeg er ferdig med lærlingtiden - men tenkte og ta 2 fag som privatist mens jeg går lærlingtiden og resten av fagene på skolen etter jeg er ferdig med lærlingtiden. Har snakket med rådgiver ang. dette. Hvordan er det med stipend? Hørte at hvis jeg tar noen fag som privatist så mister jeg en god del av stipendet. Får jeg noe form for stipend mens jeg er lærling? Hvordan fungerer dette? Jeg får borteboerstipend, grunnstipend og utstyrsstipend hvis det har noe og si. Hilsen, Jente (18)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fag du tar som privatist gir ikke rett til støtte i fra Lånekassen.

For å få full støtte i fra Lånekassen så må du ha full studieprogresjon. Dersom det er noen fag du ikke skal ta, så regnes du som deltidsstudent, og får mindre i støtte.

Som lærling så kan du ha rett til stipend i fra Lånekassen. Du kan søke på samme måte som elever ved videregående skole.


Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning