Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha flere språk?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg er itt usikker i det siste, rådgiver på denne skolen som jeg går nå, sier at du kan ikke ha to språkfag i vitnemålet noe som jeg tror det er feil. Jeg slapp spansken og tok portuguisisk eksamen nivå 2 og fikk 6er på både muntlig og skriftlig og jeg har ikke fremmedspråk så portuguisks telles da som en fremmedspråk. Også kan jeg også urdu og er lyst til å gi eksamen nivå 1 men problemet er at rådgiveren til skolen min sier at du selvom du får 6er i eksamen så kan du ikke ha den i vitnemålet fordi du har alerdde ett språkfag. Men jeg tror at man kan gjøre det fordi det er ikke noe begrensninger på hvor mange eksra fag du kan ha i vitnemålet. Eks: Man kan ta Geofag som privatisk og allikevel ha den på vitnemplet så hvorfor kan man ikke gjøre det med Språk også? Jeg vet ikke om det er en misforståelse fra rådgiver eller om det er jeg som tar feil men kunne dere prøve å svare på det forstest mulig for eksamen frist utløper snart. Er det greit med urdu og port. eksamen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan ikke ha fellefaget fremmedspråk to ganger på vitnemålet ditt, men det er mulig å ha et ekstra fremmedspråk som programfag, hvis dette stemmer med fagsammensetningen din ellers. Programfag har en annen fagkode enn fellesfag, så du må vite hva du gjør hvis du melder deg opp som privatist. Språk som programfag gir språkpoeng.

Snakk med den som er vitnemålsansvarlig på skolen din om det du lurer på, der kan du få konkrete svar.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Språkvalg på ungdomsskolen

koffert med flagg (colourbox.com)

På ungdomsskolen kan du velge mellom fremmedspråk, norsk/samisk fordypning eller engelsk fordypning. Her finner du informasjon om alternativene, og hvilke konsekvenser valget gir senere.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning