Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli frisør og hudpleier?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lyst å bli frisør og hudpleier. Lurer bare på om dere vet om noen privatskoler som tilbyr frisør og hudpleie utdanning samtidig eller på samme skole? Også lurer jeg på om jeg tar hudpleie kurs, blir jeg en utdannet hudpleier da? Finner ikke noe på nettet om dette så det hadde vært til stor hjelp hvis dere fant ut noe.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Både frisøryrket og hudpleieryrket er yrkesfaglige løp på videregående skole, men det er også mulig å utdanne deg til frisør og/eller hudpleier etter fullført videregående ved en rekke private skoler og fagskoler.

Det er imidlertid viktig å huske på at det koster penger å være elev ved disse skolene. Derfor er det kjempeviktig at du sjekker priser, hva du får for pengene og at utdanningen gir deg de mulighetene du ønsker etterpå. Noen av skolene er godkjent av lånekassen. Det finnes nok kurs i hudpleie som ikke gir deg en hudpleieutdanning, så dette må du også være oppmerksom på.

Jeg er usikker på om det er mulig å utdanne seg både til frisør og hudpleier samtidig. For å få svar på dette må du nesten kontakte en av skolene som tilbyr begge utdanningene og høre.

Noen eksempler på private skole som både tilbyr utdanning innen frisør og hudpleie er Frisør- og Hudpleieinstituttet i Bergen, Frisør- og Hudpleieinstituttet i Sandnes og Tangoakademiet i Porsgrunn.

frisørfaget.no finner du informasjon om frisørutdanning og eksempler på private skoler hvor du kan utdanne deg til frisør. På denne siden kan du også stille spørsmål om frisørutdanningen og frisøryrket. Hvis du har flere spørsmål om frisøryrket og utdanning kan du kontakte Norske Frisør og Velværebedrifter (NFVB).

Norske Kosmetologer og Hudterapeuters Forbund (NKHF) har tidligere hatt en oversikt over skoler som tilbyr hudpleierutdanning på sine nettsider, men nettsiden deres fungerer ikke akuratt nå. Du kan eventuelt kontakte dem og spørre om du kan få denne listen på telefonnummer 90 65 98 27 eller e-post post@nkhf.no.

På utdanning.no kan du lese mer om hudpleieryrket og frisøryrket.

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjekkliste for deg som vil studere ved privatskole

Gutt sjekker laptopen sin i en park (colourbox.com)

Blir du kvalifisert for de jobbene du ønsker? Hvor mye koster utdanningen på privatskoler, og hva får du for pengene? Sjekk om skolen kan gi deg den utdanningen du har bruk for.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning