Hopp til hovedinnholdet

Hvilke programfag bør jeg velge?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om jeg burde ta Realfag neste år, jeg går nå på VG1, jeg vet at det er tidlig å tenke på dette, men jeg har noen spørsmål jeg lurer på. Jeg liker naturfag ganske godt og er ''yndlings'' faget mitt. Jeg liker spessielt biologi og kjemi. Så kommer problemet da, jeg er ganske elendig i matte. Jeg har 2er i matte og vil ta realfag. Hva anbefaler dere? Er det masse matte i realfag? Fagene jeg har tenkt å ta er vel: Biologi, Kjemi og Teknologi og forskningslære Er det mye matte i kjemi og tof? Kan dere forklare meg hva man gjør i de forskjellige fagene? Takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og beklager tregt svar

Det er flott at du har begynt å tenke på hvilke fag du ønsker å velge!

Du har rett i at det er en del matematikk i realfagene, men det er nok ikke like mye i alle. Rent formelt er det fornuftig å velge fordyning i matematikk når man går realfag, for hvis man skal søke studier etterpå som krever realfag, så er det alltid krav om matematikk (S- eller R-matte).
Vær klar over at du kan velge ett realfag på vg2, f.eks. biologi, selv om du ellers velger fag fra språk, samfunnsfag, økonomi. Du kan lese om de forskjellige fagene ved å klikke på dem på vilbli.no.

Vi anbefaler at du snakker med lærerne dine om det du lurer på, særlig naturfag og matematikklæreren din, og gjerne kontaktlæreren din også. De som kjenner deg kan nok gi litt mer konkrete svar om hva som er lurt og om hva som er mulig på din skole.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Matematikk i videregående opplæring – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T, P, R, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vrient å velge riktig vei i mattejungelen. Vi gir deg noen tips til å hjelpe deg å velge riktig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning