Hopp til hovedinnholdet

Hva jeg bli etter etterretningshøgskolen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har begynt å tenke litt på hvilken utdanning jeg skal ta. Jeg har lyst å gå atudiespesialisering med samfunnsfag,språk og økonomi på VGS. Så har jeg veldig lyst å etterpå gå på etteretningshøgskolen. Men problemet er jeg vet ikke hva jeg vil bli eller hvilke yrker en kan få om en går på desse skolene. Jeg har liksom ikke lyst å kaste bort tid å utdanne meg som noe det ikke finnes yrker innenfor. Siden om jeg går studiespess så er det vell ikke vanskelig å få jobb i fks en butikk i mens en går på skole siden en ikke har gått yrkesfag og ikke har noe fagbrev?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hovedsakelig utdanner du deg nok til en jobb i Forsvaret, men du kan nok skaffe deg flere andre jobber. I tillegg lærer du også russisk og arabisk som kan være to svært nyttige språk i mange bransjer.

Dessverre har vi ingen oversikt over hvilke andre jobber det kan føre til, men hvis du kontakter skolen kan du spørre litt mer om hva dere lærer og hvilke eventuelt andre yrker som folk velger. 

Forsvarets etterretningshøgskole kan nås på tlf 404 00 337 eller e-post feh.kontakt@mil.no

Når det gjelder jobbspørsmålet, kan du fint få jobb i mange type butikker, uansett hva du velger på videregående. Se gjerne artiklene under svaret for jobbtips.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning