Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ha fremmedspråk på påbygg?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tenker å gå Elektro på 1. VGS og videre på elenergi på 2.VGS, etter å ha vært i lære tenker jeg å kanskje ta påbyggg, men jeg har ikke noe annet fremmedspråk enn Engelsk og lurer på om jeg da har mulighet til å ta påbygg med bare engelsk. Hørt mange sier man må ha ekstra fremmedspråk enn engelsk der

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har en fin utdanningsplan!

Hvis du tar et fagbrev tar du en komplett utdanning i videregående skole, og kan jobbe som faglært. Med fagbrev får du rett til å ta vg4 påbygging etterpå, for å få generell studiekompetanse i tillegg til yrkeskompetanse. Etter et fagbrev innebærer det fagene norsk, historie, matematikk og naturfag.

Du trenger ikke bekymre deg for fremmedspråk. Når du går et yrkesfag skal du ikke ha flere fremmedspråk enn engelsk (som du har på vg1 og vg2), selv om du tar påbygging til studiekompetanse etterpå.

Med fagbrev har du også muligheten til å gå videre på fagskole, eller du kan søke på enkelte ingeniørstudier via y-veien.

Håper det var til hjelp. Lykke til med vgs!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli ingeniør?

Ingeniør på jobb (colourbox.com)

Norge trenger flere ingeniører. Her finner du informasjon om mulighetene, både for deg med og uten studiekompetanse, og for deg med fag- eller svennebrev.

Les mer

Språkvalg på ungdomsskolen

koffert med flagg (colourbox.com)

På ungdomsskolen kan du velge mellom fremmedspråk, norsk/samisk fordypning eller engelsk fordypning. Her finner du informasjon om alternativene, og hvilke konsekvenser valget gir senere.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning