Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få jobb i FN og fremme menneskerettigehter?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Er ei jente som brenner for andres rettigheter og har veldig lyst til å jobbe i FN med å fremme menneskerettighetene, utviklingshemmedes rett til utdanning og generelle rettigheter, barnekonvensjonen osv. Men hvordan kan jeg komme dit.er det noe spesielt jeg må utdanne meg som, er det noe spesielt jeg må gjøre for å kunne jobbe der eller med det. Har hørt mye med både frivillige organisasjoner og vanlige organisasjoner, men Inger står for eller kan gjøre noe med det jeg vil få til/oppnå. Hva kan jeg gjøre og er det en annen jobb som kan gjøre mye av det samme internasjonalt, og som jeg kan gjøre en forskjell i rettigheter og hvordan folk kan få det i hverdagene.takk på forhånd. Hilsen meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så spennende at du øsnker å jobbe med disse tingene!

Det finnes en rekke forskjellige yrkesgrupper i organisasjonene som jobber for menneskerettigheter og en bedre verden. Alt fra statsvitere, økonomer, jurister og andre som jobber med administrasjon, saksbehandling, planlegging og liknende, til personer med utdanning i utviklingsstudier, fredsstudier, sosialantropologi etc. I tillegg finnes en del steder personer med utdanning innen helsefag, psykologi eller liknende. Dette kommer litt an på hva slags organisasjon det er snakk om. Mulighetene er altså mange.

De nevnte yrkene er også aktuelle i andre jobber som retter seg internasjonalt, for eksempel i utenrikstjenesten eller lignende.

Sjekk ut FNs sider om jobb her. Der kan du lese blant annet om utdanning og ulike yrkesgrupper i FN-systemet. Du får også informasjon om rekrutering- og praktikantordninger som er viktige å lese om dersom du ønsker å jobbe der.

utdanning.no kan du søke opp de yrkene jeg har nevnt lenger opp i svaret og som kan være aktuelle. Der finner du mye informasjon om hvert yrke, arbeidsoppgaver, vanlige utdanningsbakgrunn osv.

Du nevner frivillige organisasjoner, og jeg vil anbefale deg å skaffe deg erfaring fra en frivillig organisasjon som driver med menneskerettigheter. Dette kan gi deg gode erfaringer og innsikt i hva dette feltet dreier seg om. Er du helt sikker på at det ikke finnes noen som står for det samme som deg? Mange av disse organisasjonene jobber på tvers av store interesseområder. Eksempler på disse er blant annet Røde Kors, Amnesty eller Fredskorpset. Les mer om disse organisasjonene i artikkelen under dette svaret. Særlig humanitære organisasjoner kan være interessant for deg!

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning