Hopp til hovedinnholdet

det er mulig at jeg kan bli portør da

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei jeg er veldig usikker på hva jeg skal velge på vidregående. jeg er veldig glad i mennesker og ønsker derfor å jobbe med noe innenfor dette. jeg jobbet som pasient portør i jobbuka vi hadde i 9. og jeg synes dette var veldig spennende. jeg har tenkt til å gå studiespesialisering neste år på vidregående og lurer på om det er mulig at jeg kan bli portør da... eller må jeg gå helse og oppvekst? også lurer jeg på om det er andre yrker som ligner på dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Fra og med 2015 kan man bli portør ved å ta fagbrev på Helse- og oppvekstfag. Pr i dag kreves det ikke fagbrev for å bli portør, men det er jo en fordel dersom det virkelig er det du vil. Du kan eventuelt ta kontakt med yrkesorganisasjonen Delta for å høre hva de mener om hvilken utdanning som kommer til å kreves for å få jobb som portør i fremtiden. 

Jeg anbefaler deg å snakke med rådgiveren ved skolen din for å finne ut av hva de ulike retningene vil kunne gi deg. Hvis du er fast bestemt på å bli portør kan du jo like gjerne utdanne deg til det nå, men hvis du ikke er sikker, kan du eventuelt vurdere noe annet. Det å bestemme seg er ikke lett, men husk at mange bruker lang tid på dette, og det er også lov å endre mening underveis dersom det man velger er feil. 

Portører jobber med å transportere pasienter på eller mellom sykehus o.l. Andre som jobber på sykehus er jo sykepleiere, leger, bioingeniører, fysioterapeuter, sosionomer, sykehusprest og folk som jobber med administrative ting som kommunikasjon, lønn etc. Mulighetene er derfor mange om du ønsker å jobbe på sykehus. Les om ulike yrker ved å klikke på de jeg listet opp her, og les om hvordan velge riktig utdanning i artiklene under svaret. 

Lykke til med valg av utdanning! 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning