Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg studere musikk og piano?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fått høre at jeg har et spesielt talent innen piano, og jeg kunne virkelig tenke meg å få drive med det/ha det som jobb. Planene var, ettersom jeg ikke viste va jeg ville bli, at jeg skulle ta studiespes. på videregående, derretter utvekslingsår. Det jeg lurer på, er mulighetene mine ang. skoler hvor jeg kan lære/studere musikk/piano, er det noen spesielle linjer eller skoler i norge eller evt. utlandet? Jeg føler jeg har så liten tid, ettersom jeg bare får 2 år på kulturskolen, og vil på utveksling, men også bli proff innen piano. Musikklinja på folkehøgskole? Universitet? spesielle skoler??? Jeg er helt lost, har ingen anelse hva jeg skal gjøre etter 10., altså om litt under 2 år. Håper dere kan hjelpe, takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

så gøy at du har lyst til å satse på piano! Det er spennende vei å gå.

Det er mange muligheter for å studere musikk etter videregående, både på offentlige og private skoler.

På mange offentlige høgskoler og universiteter finner du ofte studier som heter musikk og musikkvitenskap. Her er de som finnes per dags dato.

Samtidig finnes det også mange utdanninger for utøvende musikere. Dem er kanskje særlig relevant for deg hvis du vil jobbe som pianist. Her finner du dem.

Til slutt kan du også få denne oversikten over sang- og musikkutdanninger. Du vil sikkert se at mange av studieprogrammene dukker opp på nytt, men kanskje det er noen andre der også.

I tillegg er det altså gode muligheter for å ta ett år på folkehøyskole der du fokuserer på musikk. De finner du her.

Hvis du vil studere i utlandet etter videregående, bør du kontakte ANSA. De gir gratis hjelp til nordmenn som studerer eller vil studere i utlandet. Her har de litt generell info om musikkstudier i utlandet.

Om du har lyst til å begynne å legge en plan eller snakke om mulighetene dine, bør du kontakte rådgiver på skolen din. Det kan være nyttig å få litt informasjon og veiledning for å rydde litt opp i alle alternativene dine.

Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning