Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg slette fag?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg skal ta fysikk 2 og matematikk r1 som privatist i år. Må jeg opp til både skriftlig og muntlig-praktisk i disse fagene? Hvis jeg vil slette andre karakterer på vitnemålet når jeg har fått disse nye, hvordan går jeg fram da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er læreplanen i det enkelte fag som angir eksamensformen, du finner alle på udir.no. Du finner eksamensformen ved å klikke på overskriften Vurdering i læreplanen, i ditt tilfelle gjelder eksamensformen som privatist. Her er eksamensformen i matematikk for realfag som et eksempel.

Du kan ikke uten videre bytte ut fag på vitnemålet ditt. Ta derfor kontakt med den som er vitnemålsansvarlig på skolen du gikk på, for å sjekke hva som er mulig i ditt tilfelle.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning