Hopp til hovedinnholdet

Hvilken videregående skal jeg velge for å bli aksjemegler?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 14 år altså 9ene klassing, jeg har lyst til og bli aksjemegler, og jeg vet att jeg dermed må gå på en økonomi linje og adiminstrasjon, vilke linjer må jeg velge hvor mange timer er dt i året? Jeg bor i stavanger og har lydt å begynne på en skole i nærområdet:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres spennende ut å være aksjemegler!

Det finnes ikke noen egen linje på videregående for å bli aksjemegler, dette er noe du studerer etter videregående. Du kan lese mer om aksjemegleryrket og utdanning på utdanning.no.

Mange aksjemeglere har utdanning innen økonomi og finans. Et eksempel på studie er siviløkonomi. Dette er noe du kan studere etter videregående. For å komme inn på disse studiene må du som regel ha generell studiekompetanse. På siviløkonomi må du i tillegg ha fordypning i matte, altså R1 eller S1+S2.

Dette betyr at så lenge du oppnår generell studiekompetansen kan du gå på det utdanningsprogrammet på videregående som du har lyst til, men at det kan være lurt å også ta fordypning i matte.

For å være sikker på å kunne ta fordypning i matte må du velge studiespesialisering, men det kan være at skoler med andre utdanningsprogram også kan tilby deg dette. Dette må du eventuelt kontakte de aktuelle skolene og spørre om.

Jeg anbefaler deg at du diskuterer dette med rådgiver på skolen din.

Håper dette var til hjelp!

Lykke til!

 

 

Aksjemegler

Hvilken linje? Timer i året?

Stavanger

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning