Hopp til hovedinnholdet

Kan man ta gym som privatist i videregående?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Lurer på om det er mulig å ta gym som privatist mens man går på vidergående. Har sett litt på svar men de var gamle. Er det mulig å ta andre fag som privatist, f.eks geofag

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, man kan i utgangspunktet ta både kroppsøving og andre fag i videregående skole som privatist. Du må da betale for å melde deg opp til eksamen, og du kan ikke være elev og privatist i et fag samtidig. Skal du ta kroppsøving som privatist så er det en muntlig-praktisk eksamen.

Du bør imidlertid tenke deg godt om før du velger privatisteksamen fremfor å følge opplæring i fag. Det er både en dyrere og ofte vanskeligere vei fram til målet. Du bør også høre med studieinspektør/rådgiver på skolen din før du bestemmer deg - slik at du får god informasjon om konsekvenser av å velge å være privatist i fag fremfor elev.

 

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning