Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye koster utveksling?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lyst til å media og kommunikasjon på vgs til neste år. Men det jeg lurer på er om jeg vil få et godkjent 2. år derseom jeg tar det året i USA? Siden fra og med skoleåret 2016 vil det bli et studieforberedende fag og ikke et yrketsfag. Har lest hær tidligere at man kunne få det godkjent men fag som idrettfag, fungerer det på samme måte? Noe annet jeg lurer på er om hvor store deler av prisen blir dekt av lånekassen, og hvor mye det vil ca koste foruten om det lånekassen støtter?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har rett i at det mulig å dra på utveksling på vg2 på de alle de studieforberedende utdanningsprogrammene, og at Medier og kommunikasjon blir studieforberedende fra neste skoleår.

For å få støtte fra Lånekassen må utvekslingen skje i regi av en godkjent utvekslingsorganisasjon eller i henhold til en godkjent utvekslingsavtale mellom skolene, og forhåndsgodkjennes av den videregående skolen du går på.

Det er utvekslingsorganisasjonen som hjelper deg med det praktiske, som studiested og vertsfamile, og de opererer med forskjellige land og har nok litt forskjellige rutiner og priser. Du finner en oversikt over godkjente utvekslingorganisasjoner på hjemmesiden til Lånekassen. Der finner du også informasjon om hvor mye du kan få i støtte.

Det er lurt å snakke med rådgiver på skolen din om dette allerede tidlig på vg1, så du kommer i gang med søkeprosessen. Du finner generell informasjon om utveksling i artikkelen nedenfor. 

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning